Start to cook

Officiële benaming: Koken - Basis koken

Zelfs een topchef is niets zonder zijn of haar basistechnieken in de keuken! In deze cursus leer je verschillende basistechnieken en -gerechten. Op het programma staan hippe, snelle en ook klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar inspiratie en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Thema’s

  • Ingrediënten uit de dagelijkse keuken kiezen, bewaren, reinigen en panklaar maken.
  • Basistechnieken zoals blancheren, stomen en grillen juist uitvoeren.
  • Koude emulsiesausen (mayonaise) en warme sausen op basis van een roux bereiden.
  • Basisversnijdingen en -bereidingswijzen van vlees, vis, groenten, fruit en aardappelen leren kennen.
  • Gerechten op smaak brengen met diverse kruiden.

Bereidingen

  • Heerlijke soepen
  • Aantrekkelijke aperitiefhapjes en voorgerechten
  • Gevarieerde vis- en vleesgerechten
  • Klassieke toppers in een modern jasje
  • Hippe dagelijkse kost
  • Desserts en gebak om van te watertanden

Deze module is geschikt voor wie geen voorkennis heeft.

€ 340

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 320
    (Onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.)
  • Opleidingsbenodigdheden: € 20 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in februari 2026, zullen half december 2025 online staan. Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".