Warme acties op Kisp

Kerstballetjes van Boven De Wolken, pannenkoeken in Zelzate en verwennerij in Aalst ... Kisp loopt stilaan warm voor de Warmste Week van Music For Life!

Na 40 jaar terug op dezelfde schoolbanken

“In 1974 begon ik aan mijn middelbare school in het Sint-Vincentiusinstituut in Deinze. Nu zit ik daar opnieuw op de schoolbanken, voor mijn Engelse les bij  Kisp!" Caroline Loontjes uit Drongen neemt ons mee op haar trip down memory lane.

Full house voor Carl De Keyzer

“Wow, het is hier echt wel een full house vanavond, fantastisch. Bedankt om te komen, allemaal.”
Een grote opkomst doet de geprezen Magnum-fotograaf Carl De Keyzer nog steeds zichtbaar en oprecht plezier. 

10 boeken in makkelijk Nederlands

Boeken hoeven niet moeilijk te zijn om mooi te zijn. In de week van het Nederlands maken we kennis met 10 klassiekers in makkelijk Nederlands. Stuk voor stuk hertalingen van bestaande titels, stuk voor stuk topliteratuur.

Waar haal je als leerkracht energie uit?

Heb je goesting om aan onze lerarenopleiding te beginnen en ben je gemotiveerd om voor de klas te staan? Dan heb je alvast energie genoeg! Maar weet je ook waar die energie vandaan komt? Doe de test en ontdek wat jou vleugels geeft. Zo kan je makkelijk bijtanken als het eens wat moeilijker gaat.

 

Toerisme in Noord-Frankrijk

Wie Frans leert, maakt best ook kennis met de verschillende streken in Frankrijk. Plande je een reisje naar onze zuiderburen? Dan heeft onze lesgeefster Sabine een gouden tip voor jou!

Kisp-tip

Op reis naar Spanje? 

Met de zomervakantie voor de deur plannen heel wat mensen een tripje naar de Spaanse zon. Tijd om enkele praktische zaken op een rijtje te zetten. Wat moet je weten én wat moet je zeker meenemen naar Spanje? Wij geven alvast enkele handige tips! Interesse in een opleiding Spaans? Bekijk hier ons uitgebreid aanbod.

Proef de zoete gebakjes uit Portugal

Een taal leren is zoveel meer dan alleen woordjes uit het hoofd leren. Je maakt ook kennis met de cultuur van het land. Griet, onze lesgeefster Portugees, heeft dat goed begrepen. Zij vertelt je graag meer over de zoete gebakjes uit Belém.

Een exclusieve kijk in de kookles

Cursiste Lauren Beckers volgt kookles bij Volwassenenonderwijs Kisp. Benieuwd hoe het eraan toegaat in de klas? Neem dan zeker eens een kijkje op de blog van deze enthousiaste keukenprinses. Aan het einde van het semester maakt Lauren de balans op; hieronder alvast een tipje van de sluier! 

Kisp-tip

5 apps voor in de klas 

Als startende leraar ben je steeds op zoek naar een manier om jouw leerlingen bij de les te houden. Met een bord en krijt ben je als leerkracht al veel, maar met deze apps scoor je nog hoger. Een gouden tip voor onze cursisten van de lerarenopleiding

 

Kisp-tip

Hoe voer je een sollicitatiegesprek in het Frans?

Frans is een van de meest gesproken talen in België. In de zoektocht naar een leuke job kan een goede kennis van onze tweede landstaal een grote meerwaarde bieden. Wij helpen jou graag op weg! 

Enthousiaste cursisten zorgen voor spetterende kinderanimatie

Drie cursisten Begeleider in de kinderopvang staken hun handen uit de mouwen tijdens de kaasavond van KBO Mater in Oudenaarde. Daar zorgden zij voor kinderanimatie. De kinderen konden zich niet alleen uitleven in het knutselatelier. Daarnaast kregen ze de kans om zich te laten schminken. Plezier verzekerd! 

Leerkracht en cursist 'op wielekes'

Ex-cursist Mattijs (foto rechtsonder) was van jongs af aan gepassioneerd door het repareren van fietsen. Samen met onze leerkracht fietshersteller, Wouter Vandenbussche (foto links), lanceerde hij Op Wielekes. De eerste bibliotheek met kinderfietsen in hartje Gent. 

Foto-excursie in recreatiedomein de Donkvijver

De cursisten uit de module Haal meer uit je digitaal fototoestel maakten een leuke uitstap! Een foto-excursie met als achtergrond het wondermooie recreatiedomein de Donkvijver in Oudenaarde. Het wandelpad rond de vijver biedt op bepaalde plaatsen prachtige zichten op de eerste heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Kisp-tip

Verhalen voorlezen als een pro

Werk je met jonge kinderen of volg je een opleiding begeleider in de kinderopvang? Dan weet je vast hoe je hen kan boeien met een leuk boek. Met deze tips maak je van voorlezen het mooiste kwartiertje van de dag! 

 

Kisp-tip

Bewaar je restjes slim 

Was je iets te enthousiast in de keuken? Wacht nog even voor je je restjes in de vuilnisbak kiepert! Als je ze slim bewaart, kunnen ze nog een tijdje mee. Gouden tips voor cursisten die een culinaire opleiding volgen. 

Hakuna Matata opent haar deuren

Ik droom al jaren van een eigen kinderdagverblijf. Na mijn opleiding als kinderverzorgster ging ik dan ook op zoek naar een opleiding bedrijfsbeheer. Hiervoor kwam ik al gauw bij Volwassenenonderwijs Kisp terecht, vertelt Olivia Camala. Deze goedlachse vrouw startte zonet haar eigen crèche in hartje Gent. 

Herontdek boerenkool

Boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Wist je dat je met deze verrassend veelzijdige groente ook heerlijke pastagerechten kan maken?

Cultuur op Kisp!

In het kader van de lessen Cultuur – Organisatie en Samenwerking organiseren de cursisten van het tweedekansonderwijs enkele culturele evenementen. Sommige activiteiten zijn volledig gratis en gericht op ontspanning. Anderen leggen de focus op een goed doel. Het geld dat zij ophalen, gaat integraal naar dat doel. ​