Waar haal je als leerkracht energie uit?

Heb je goesting om aan onze lerarenopleiding te beginnen en ben je gemotiveerd om voor de klas te staan? Dan heb je alvast energie genoeg! Maar weet je ook waar die energie vandaan komt? Doe de test en ontdek wat jou vleugels geeft. Zo kan je makkelijk bijtanken als het eens wat moeilijker gaat.

 

Toerisme in Noord-Frankrijk

Wie Frans leert, maakt best ook kennis met de verschillende streken in Frankrijk. Plande je een reisje naar onze Noorderburen? Dan heeft onze lesgeefster Sabine een gouden tip voor jou!

Kisp-tip

Op reis naar Spanje? 

Met de zomervakantie voor de deur plannen heel wat mensen een tripje naar de Spaanse zon. Tijd om enkele praktische zaken op een rijtje te zetten. Wat moet je weten én wat moet je zeker meenemen naar Spanje? Wij geven alvast enkele handige tips! Interesse in een opleiding Spaans? Bekijk hier ons uitgebreid aanbod.

Proef de zoete gebakjes uit Portugal

Een taal leren is zoveel meer dan alleen woordjes uit het hoofd leren. Je maakt ook kennis met de cultuur van het land. Griet, onze lesgeefster Portugees, heeft dat goed begrepen. Zij vertelt je graag meer over de zoete gebakjes uit Belém.

Een exclusieve kijk in de kookles

Cursiste Lauren Beckers volgt kookles bij Volwassenenonderwijs Kisp. Benieuwd hoe het eraan toegaat in de klas? Neem dan zeker eens een kijkje op de blog van deze enthousiaste keukenprinses. Aan het einde van het semester maakt Lauren de balans op; hieronder alvast een tipje van de sluier! 

Kisp-tip

5 apps voor in de klas 

Als startende leraar ben je steeds op zoek naar een manier om jouw leerlingen bij de les te houden. Met een bord en krijt ben je als leerkracht al veel, maar met deze apps scoor je nog hoger. Een gouden tip voor onze cursisten van de lerarenopleiding

 

Kisp-tip

Hoe voer je een sollicitatiegesprek in het Frans?

Frans is een van de meest gesproken talen in België. In de zoektocht naar een leuke job kan een goede kennis van onze tweede landstaal een grote meerwaarde bieden. Wij helpen jou graag op weg! 

Enthousiaste cursisten zorgen voor spetterende kinderanimatie

Drie cursisten Begeleider in de kinderopvang staken hun handen uit de mouwen tijdens de kaasavond van KBO Mater in Oudenaarde. Daar zorgden zij voor kinderanimatie. De kinderen konden zich niet alleen uitleven in het knutselatelier. Daarnaast kregen ze de kans om zich te laten schminken. Plezier verzekerd! 

Leerkracht en cursist 'op wielekes'

Ex-cursist Mattijs (foto rechtsonder) was van jongs af aan gepassioneerd door het repareren van fietsen. Samen met onze leerkracht fietshersteller, Wouter Vandenbussche (foto links), lanceerde hij Op Wielekes. De eerste bibliotheek met kinderfietsen in hartje Gent. 

Foto-excursie in recreatiedomein de Donkvijver

De cursisten uit de module Haal meer uit je digitaal fototoestel maakten een leuke uitstap! Een foto-excursie met als achtergrond het wondermooie recreatiedomein de Donkvijver in Oudenaarde. Het wandelpad rond de vijver biedt op bepaalde plaatsen prachtige zichten op de eerste heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Kisp-tip

Verhalen voorlezen als een pro

Werk je met jonge kinderen of volg je een opleiding begeleider in de kinderopvang? Dan weet je vast hoe je hen kan boeien met een leuk boek. Met deze tips maak je van voorlezen het mooiste kwartiertje van de dag! 

 

Kisp-tip

Bewaar je restjes slim 

Was je iets te enthousiast in de keuken? Wacht nog even voor je je restjes in de vuilnisbak kiepert! Als je ze slim bewaart, kunnen ze nog een tijdje mee. Gouden tips voor cursisten die een culinaire opleiding volgen. 

Herontdek boerenkool

Boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Wist je dat je met deze verrassend veelzijdige groente ook heerlijke pastagerechten kan maken?

Cultuur op Kisp!

In het kader van de lessen Cultuur – Organisatie en Samenwerking organiseren de cursisten van het tweedekansonderwijs enkele culturele evenementen. Sommige activiteiten zijn volledig gratis en gericht op ontspanning. Anderen leggen de focus op een goed doel. Het geld dat zij ophalen, gaat integraal naar dat doel. ​

Ontwerp een unieke winterjas

Koning winter is in het land en dat zullen we geweten hebben. De dagen worden alsmaar kouder waardoor we steeds meer nood hebben aan lekker warme kledij.

Succesvol ondernemen

De opleiding bedrijfsbeheer pakte uit met een lezing over succesvol ondernemen. Op het programma stonden Francies Caby van BNP Paribas Fortis en Johan Bekaert van Bekaert Accountants. Kon jij er niet bij zijn? Geen probleem! Wij zetten de belangrijkste puntjes nog eens op een rijtje. 

Recept Oublie koekje

De cursisten van de opleiding Gastvrij Koken in Zelzate leven zich volledig uit in de keuken. Een uitgebreid menu van rogvleugels, filet van Duke of Berkshire en een aardappelstoemp met époisses de Bourgogne wordt - uiteraard - afgesloten met een chocoladessert met vanillesaus, bergfruit en een oublie koekje. 

Rovena behaalde het diploma boekhouden

Rovena Halili is van Albanese afkomst, maar groeide op in Italië. Vier jaar geleden kwam ze bij haar man in België wonen. In haar geboorteland genoot Rovena een opleiding boekhouden maar dat diploma wordt hier niet erkend.

Cursist Christophe opent Gentse soepbar

Ex-cursist Christophe Taveirne is doof, maar dat hield hem niet tegen om een eigen zaak te starten. Hiervoor volgde hij de opleiding bedrijfsbeheer bij Volwassenenonderwijs Kisp. Met zijn soepbar Sordo - Spaans voor doof - pakt hij nu uit met een gloednieuw concept. Je kan er namelijk enkel bestellen in gebarentaal. 

Vijf tips van creatieve leerkrachten

Wie dacht dat leerkrachten saai zijn en enkel straf of huiswerk geven, heeft het wel degelijk mis.
Een geweldige lesgever zijn, kan op verschillende manieren, zo blijkt. Hierbij vijf tips van creatieve leerkrachten.

Zelf leerkracht worden? Kom alles te weten over onze lerarenopleiding op een infosessie