Aanvullende algemene vorming

Je weet welke richting je uit wilt, maar je hebt niet het vereiste diploma?
Je wilt je algemene kennis verruimen?
Je droomt ervan alsnog je diploma secundair onderwijs te behalen?

Dan is onze opleiding Aanvullende Algemene Vorming beslist iets voor jou!

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Aanvullende Algemene Vorming. Dit certificaat leidt in combinatie met het certificaat van een diplomagerichte opleiding tot het diploma secundair onderwijs.

Het lessenpakket

In deze opleiding komen de modules wiskunde, wetenschappen, maatschappij, organisatie, samenwerken, cultuur, Nederlands, ICT en Frans/Engels aan bod. Je steekt er een degelijke basiskennis op en behaalt zo het diploma secundair onderwijs.

De lessen vinden plaats in Mariakerke, Aalst en Gent.

Inschrijven

Instapvoorwaarden

Voor de opleiding Aanvullende Algemene Vorming moet je voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht. Bij inschrijving ben je dus 18 jaar of word je 18 voor 31 december van het kalenderjaar waarin je je inschrijft.

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met een diplomagerichte opleiding.

Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit en bekijk je mogelijke vrijstellingen en kortingen. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Het startmoment en de duur van de opleiding zijn afhankelijk van jouw persoonlijke traject. Het is mogelijk de opleiding op sommige campussen zowel ’s avonds als overdag te volgen.

Praktische info

  • Je kunt de opleiding Aanvullende algemene vorming volgen in Aalst, Gent en Mariakerke.
  • In Aalst en Gent kan je zowel ’s avonds als overdag modules volgen.
  • Je traject wordt volledig op jouw maat afgestemd. Kies je voor een voltijds traject, dan kan je de opleiding afwerken op één jaar.
  • Sinds september 2016 is het ook mogelijk de opleiding (of bepaalde modules ervan) in gecombineerd onderwijs (thuis en op school) te volgen.
  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor de opleiding Aanvullende Algemene Vorming is gratis, je betaalt enkel het cursusmateriaal.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.aav@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze locaties in Gent, Aalst of Mariakerke!

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je vindt er meer informatie over de manier waarop er geëvalueerd wordt.)

Artikels die je kunnen interesseren