Zoeken met de wizard

Geef een zoekwoord

Diploma secundair onderwijs

Je behaalde je diploma secundair onderwijs niet en je wilt er toch voor gaan?
Grijp dan nu je kans via het dag- of avondonderwijs bij Volwassenenonderwijs Kisp in Aalst, Eeklo, Gent, Mariakerke, Oudenaarde, Ronse en Zelzate!

 

Diploma

Je behaalt je diploma door twee opleidingen te combineren: de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) en een diplomagerichte opleiding. Je beslist zelf in welke volgorde je deze opleidingen volgt. Het is ook mogelijk de beide opleidingen te combineren. Per afgewerkte opleiding ontvang je een certificaat. Met het certificaat van de opleiding AAV én van een diplomagerichte opleiding krijg je jouw diploma secundair onderwijs.
 

Aanvullende Algemene Vorming 

In deze opleiding komen de modules wiskunde, wetenschappen, maatschappij, cultuur, ICT, Nederlands en Frans of Engels aan bod. Je steekt er een degelijke basiskennis op zodat je in combinatie met het certificaat van een diplomagerichte opleiding het diploma secundair onderwijs kan behalen. Je kan deze opleiding, afhankelijk van het gekozen traject en van de lesplaats, ofwel overdag ofwel ’s avonds volgen. Het is ook mogelijk deze opleiding ’s avonds te volgen via gecombineerd onderwijs in Gent. Meer informatie hierover krijg je op een van onze infosessies of via één van onze trajectbegeleiders.
 

Diplomagerichte opleidingen

Binnen Volwassenenonderwijs Kisp kan je kiezen tussen volgende diplomagerichte opleidingen:
 

Kant-en-klaar pakket
Deze opleidingen worden aangeboden als een afgestemd pakket al dan niet in combinatie met de modules van AAV. Wij stippelen het volledige lessenrooster uit voor jou!

Dagopleidingen

 • begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang: Aalst, Oudenaarde en Ronse
 • boekhoudkundig bediende (gecombineerd onderwijs!): Mariakerke
 • fotografie: Gent
 • ICT besturingssystemen en netwerken: Aalst en Mariakerke
 • medisch administratief bediende: Aalst en Eeklo
 • polyvalent verkoper: Aalst
 • residentieel elektrotechnisch installateur: Gent
 • tandartsassistent: Gent
 • zorgkundige: Aalst en Zelzate

Avondopleidingen

 • begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang (gecombineerd onderwijs!): Oudenaarde
 • medisch administratief bediende (gecombineerd onderwijs!): Aalst en Eeklo

Klik onderaan deze pagina op de opleiding van jouw keuze voor meer informatie over de opleiding.
 

Keuzepakket
Deze avondopleidingen kan je op je eigen ritme aanvullen met de modules van AAV (overdag en/of ’s avonds): binnen hetzelfde jaar, een jaartje later of vroeger, jij bepaalt zelf je tempo en uurrooster. Klik op de opleiding van jouw keuze om alle modules van de opleiding te bekijken.

Kostprijs

 • Aanvullende algemene vorming: Het wettelijk inschrijvingsgeld is gratis, je betaalt enkel het lesmateriaal.
 • Diplomagerichte opleiding: Het wettelijk inschrijvingsgeld kan per semester maximum €300 bedragen. Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.
 • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
   

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over ons diplomagericht aanbod. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

 

Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit en bekijk je mogelijke vrijstellingen en kortingen. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding. 
 

Meer info?

Wil je meer info over ons diplomagericht aanbod? Neem dan zeker contact op met onze campussen in Aalst, Eeklo, Gent, Mariakerke, Oudenaarde, Ronse of Zelzate!

Laat je inspireren

Unieke uitstap naar de toekomst

Unieke uitstap naar de toekomst

In het kader van de lessen maakten de cursisten van het tweedekansonderwijs uit Aalst een uitstap naar Living Tomorrow. Een werelduniek concept! Op deze ontmoetingsplaats maken bezoekers kennis met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.

 

Cultuur op Kisp!

Cultuur op Kisp!

In het kader van de lessen Cultuur – Organisatie en Samenwerking organiseren de cursisten van het tweedekansonderwijs enkele culturele evenementen. Sommige activiteiten zijn volledig gratis en gericht op ontspanning. Anderen leggen de focus op een goed doel. Het geld dat zij ophalen, gaat integraal naar dat doel. ​

Diploma secundair onderwijs behalen?

Diploma secundair onderwijs behalen?

Je behaalde je diploma secundair onderwijs niet en je wilt er toch voor gaan? Onze cursisten en leerkrachten vertellen je graag over de troeven van Volwassenenonderwijs Kisp!  Grijp je kans en schrijf in voor een van onze infosessies.