Medisch administratief bediende

Je hebt een ruime interesse in de medische sector en in het onthalen van mensen?
Je wilt je verdiepen in specifieke medische software?
Je toont interesse in administratieve en logistieke taken?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Medisch administratief bediende. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten. In deze opleiding maak je kennis met het ruime takenpakket van een medisch administratief bediende.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Medisch administratief bediende.
 

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 12 interessante en praktijkgerichte modules die je alles leren over de beroepsdeontologie van een medisch administratief bediende en over de structuur van de Belgische gezondheidszorg. Op het einde van je leertraject zet je op de werkvloer de theorie om in de praktijk tijdens je stage.

 

Praktische info

 • De lessen vinden plaats in Aalst of Eeklo.
 • In Aalst en in Eeklo kan je zowel overdag als ’s avonds les volgen.
 • Volg je de opleiding overdag, dan kan je het certificaat behalen op 1 schooljaar. De opleiding ’s avonds duurt 2 schooljaren.
 • Zowel in Gent als Aalst volg je de opleiding ’s avonds via gecombineerd onderwijs (zowel thuis als op school). Overdag volg je les via contactonderwijs.
   

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).


Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

 

Kostprijs

 • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen
 • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
 • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.
   

Meer info?

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.handel@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campussen in Aalst en Eeklo!

 

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)
 

Laat je inspireren

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

We zijn op zoek naar een lesgever ICT Besturingssystemen en Netwerken voor een tijdsregeling van 9/20, eerste semester in Aalst en tweede semester voor onze campussen in Aalst en Mariakerke.

Unieke uitstap naar de toekomst

Unieke uitstap naar de toekomst

In het kader van de lessen maakten de cursisten van het tweedekansonderwijs uit Aalst een uitstap naar Living Tomorrow. Een werelduniek concept! Op deze ontmoetingsplaats maken bezoekers kennis met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.

 

Cultuur op Kisp!

Cultuur op Kisp!

In het kader van de lessen Cultuur – Organisatie en Samenwerking organiseren de cursisten van het tweedekansonderwijs enkele culturele evenementen. Sommige activiteiten zijn volledig gratis en gericht op ontspanning. Anderen leggen de focus op een goed doel. Het geld dat zij ophalen, gaat integraal naar dat doel. ​