Medisch administratief bediende

Je hebt een ruime interesse in de medische sector en in het onthalen van mensen?
Je wilt je verdiepen in specifieke medische software?
Je toont interesse in administratieve en logistieke taken?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Algemeen

In deze opleiding maak je kennis met het ruime takenpakket van een medisch administratief bediende.

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Medisch administratief bediende. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Medisch administratief bediende.

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit twaalf uiteenlopende modules waarin je alles te weten komt over beroepsdeontologie en de structuur van de Belgische gezondheidszorg. Ook communicatie is belangrijk als medisch administratief bediende. Correct communiceren leer je dan ook in de modules Zakelijk Nederlands, secretariële vaardigheden, omgaan met patiënten en medische correspondentie. Daarnaast zijn ook goede computervaardigheden een must. Je leert vlot typen en je leert de courante softwarepakketten gebruiken. Ten slotte bundel je deze kennis en theorie tijdens de praktijkstage.

Inschrijven

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming.  Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Aalst of Eeklo.
  • Zowel in Aalst als in Eeklo kan je zowel overdag als ’s avonds les volgen.
  • In Aalst kan je ook in februari starten met de opleiding.
  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding grotendeels terug krijgen.

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.handel@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom Aalst of Eeklo.

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Met alle administratieve vragen kan je terecht op het secretariaat van je campus.
 

Artikels die je kunnen interesseren