Fotografie

Je toont ruime interesse in de wereld en de geschiedenis van de fotografie?
Je gaat slapen en staat op met je fototoestel?
Je wilt aan de slag met je zelfgemaakte foto’s?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Fotografie. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Fotografie.

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 10 modules: 4 basismodules, 4 themamodules, fotoverwerking en portfolio. In de basismodules maak je kennis met de wereld van de fotografie. In de themamodules verdiep je je basiskennis. In de module fotoverwerking leer je foto’s beheren en verwerken. Ten slotte bundel je al deze kennis en vaardigheden in jouw eindwerk of portfolio.

Inschrijven

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Gent-Holstraat. De laatste twee modules (Verwerking Foto B en Portfolio) volg je  in Mariakerke.
  • De opleiding loopt van september tot januari/februari, verspreid over 1,5 jaar
  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding grotendeels terug krijgen.

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.foto@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze lesplaatsen Gent-Holstraat en Mariakerke!

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Artikels die je kunnen interesseren