Fotografie

Je toont ruime interesse in de wereld en de geschiedenis van de fotografie?
Je gaat slapen en staat op met je fototoestel?
Je wilt aan de slag met je zelfgemaakte foto’s?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Fotografie. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Fotografie.
 

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 10 modules: 4 basismodules, 4 themamodules, fotoverwerking en portfolio. In de basismodules maak je kennis met de wereld van de fotografie. In de themamodules verdiep je je basiskennis. In de module fotoverwerking leer je foto’s beheren en verwerken. Ten slotte bundel je al deze kennis en vaardigheden in jouw eindwerk of portfolio.
 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Gent-Holstraat. De laatste twee modules (Verwerking Foto B en Portfolio) volg je in Mariakerke.
  • De opleiding loopt van september tot januari/februari, verspreid over 1,5 jaar
     

Kostprijs

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.

 

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).
 

Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!
 

Meer info?

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.foto@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campussen in Gent en Mariakerke!

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

 

Laat je inspireren

Unieke uitstap naar de toekomst

Unieke uitstap naar de toekomst

In het kader van de lessen maakten de cursisten van het tweedekansonderwijs uit Aalst een uitstap naar Living Tomorrow. Een werelduniek concept! Op deze ontmoetingsplaats maken bezoekers kennis met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.

 

Cultuur op Kisp!

Cultuur op Kisp!

In het kader van de lessen Cultuur – Organisatie en Samenwerking organiseren de cursisten van het tweedekansonderwijs enkele culturele evenementen. Sommige activiteiten zijn volledig gratis en gericht op ontspanning. Anderen leggen de focus op een goed doel. Het geld dat zij ophalen, gaat integraal naar dat doel. ​

Rovena behaalde het diploma boekhouden

Rovena behaalde het diploma boekhouden

Rovena Halili is van Albanese afkomst, maar groeide op in Italië. Vier jaar geleden kwam ze bij haar man in België wonen. In haar geboorteland genoot Rovena een opleiding boekhouden maar dat diploma wordt hier niet erkend.