Diploma: ICT besturingssystemen en netwerken

Je wilt graag je kans wagen binnen de IT-wereld maar hebt niet de nodige kennis, ervaring of niet het juiste diploma?
Je voelt er wel iets voor om besturingssystemen, servers en netwerken te installeren en onderhouden?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat ICT besturingssystemen en netwerken. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs ICT besturingssystemen en netwerken.
 

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 9 modules waarin je eerst enkele basishandelingen verwerft en leert communiceren met behulp van ICT. Deze basiskennis is onontbeerlijk om het vervolg van de opleiding aan te vatten. Vervolgens leer je hoe je een besturingssysteem en hard- en software installeert, hoe je bestanden op een optimale manier beheert en hoe je je eigen ICT-gegevens beveiligt. Ten slotte leer je eenvoudige en moeilijke(re) problemen op te lossen. Je installeert, configureert en beveiligt zelf een eenvoudig en complex netwerk.
 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Aalst of Mariakerke.
  • De opleiding loopt van september tot juni, verspreid over één jaar. In Aalst is er ook in februari een startmoment.
  • Volg je de opleiding in combinatie met Aanvullende algemene vorming, dan kan je het diploma secundair onderwijs behalen op 2 semesters.
     

Kostprijs

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor de diplomagerichte opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.
     

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).
 

Intakeen trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!
 

Meer info?

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.ict@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campussen in Mariakerke en Aalst.

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Laat je inspireren

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

We zijn op zoek naar een lesgever ICT Besturingssystemen en Netwerken voor een tijdsregeling van 9/20, eerste semester in Aalst en tweede semester voor onze campussen in Aalst en Mariakerke.

Unieke uitstap naar de toekomst

Unieke uitstap naar de toekomst

In het kader van de lessen maakten de cursisten van het tweedekansonderwijs uit Aalst een uitstap naar Living Tomorrow. Een werelduniek concept! Op deze ontmoetingsplaats maken bezoekers kennis met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.

 

Cultuur op Kisp!

Cultuur op Kisp!

In het kader van de lessen Cultuur – Organisatie en Samenwerking organiseren de cursisten van het tweedekansonderwijs enkele culturele evenementen. Sommige activiteiten zijn volledig gratis en gericht op ontspanning. Anderen leggen de focus op een goed doel. Het geld dat zij ophalen, gaat integraal naar dat doel. ​