Diploma: ICT besturingssystemen en netwerken

Je wilt graag je kans wagen binnen de IT-wereld maar hebt niet de nodige kennis, ervaring of niet het juiste diploma?
Je voelt er wel iets voor om besturingssystemen, servers en netwerken te installeren en onderhouden?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat ICT besturingssystemen en netwerken. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs ICT besturingssystemen en netwerken.

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 9 modules waarin je eerst enkele basishandelingen verwerft en leert communiceren met behulp van ICT. Deze basiskennis is onontbeerlijk om het vervolg van de opleiding aan te vatten. Vervolgens leer je hoe je een besturingssysteem en hard- en software installeert, hoe je bestanden op een optimale manier beheert en hoe je je eigen ICT-gegevens beveiligt. Ten slotte leer je eenvoudige en moeilijke(re) problemen op te lossen. Je installeert, configureert en beveiligt zelf een eenvoudig en complex netwerk.

Inschrijven

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Aalst of Mariakerke.
  • De opleiding loopt van september tot juni, verspreid over één jaar. In Aalst is er ook in februari een startmoment.
  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor de diplomagerichte opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding grotendeels terug krijgen.

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.ict@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom in Mariakerke en Aalst.

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Artikels die je kunnen interesseren