Diploma van gegradueerde / HBO5

Wil je via een beroepsgerichte aanpak een graduaatsdiploma behalen?
Wil je op flexibele wijze een volledige opleiding volgen of liever in modules?
Ben je op zoek naar een opstapcursus naar een bachelordiploma?
Wil je jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten?

 
Dan is een van onze gespecialiseerde opleidingen HBO5 beslist iets voor jou!

Algemeen

Het hoger beroepsonderwijs of HBO5 situeert zich tussen het secundair onderwijs en bacheloropleidingen. HBO5 biedt snel kansen op uitdagende jobs of op doorstroming naar een bachelor. De opleidingen kenmerken zich door een heel  beroepsgerichte aanpak met een sterke focus op leren op de werkplek.
 

Diploma gegradueerde of modulair traject

Afhankelijk van de opleiding bieden we contactonderwijs (@school), afstandsonderwijs (@home) en/of werkplekleren (@work) aan. Je kan op flexibele wijze de volledige opleiding voor een diploma van gegradueerde volgen of in afzonderlijke modules. De modules zijn geschikt voor iedereen die voldoende basiskennis heeft uit een voorgaande opleiding, voor wie over voldoende werkervaring beschikt of voor wie een gezonde interesse heeft in de opleiding. Een diploma secundair onderwijs is handig, maar ook via een  toelatingsproef kan je deelnemen aan deze opleiding.
 

Troeven

 • Beroepsgerichte aanpak
 • Interactie tussen afstandsonderwijs en contactonderwijs
 • Sterke persoonlijke begeleiding en coaching
 • Docenten met gespecialiseerde ervaringen en goede banden met het werkveld
 • Mogelijkheid om vrijstellingen te bekomen

Voorwaarden

 • Je bent 18 jaar (of je wordt 18 tussen 1 september en 31 december).
 • Je behaalde minstens een diploma secundair onderwijs.
 • Beschik je niet over een diploma secundair onderwijs, dan kan je toch instappen indien je slaagt voor de toelatingsproef.
 • Een volledige lijst van de in aanmerking komende bekwaamheidsbewijzen vind je terug in het onderwijs- en examenreglement (i.s.m. Odisee of Arteveldehogeschool) op www.kisp.be.
   

Samenwerking

In samenwerking met het Arteveldeleernetwerk (campus Oudenaarde) of Odisee (campus Aalst) bieden we deze verschillende beroepsgerichte opleidingen aan.
 

Hervorming graduaatsopleidingen

De graduaatsopleidingen worden hervormd vanaf september 2019. Vanaf dan zal een graduaatsopleiding altijd aan een hogeschool georganiseerd worden. Heb je tegen september 2019 minstens 1/3 van de lestijden van een huidige HBO5 opleiding behaald, dan heb je het recht om t.e.m. 2020-2021 je opleiding in de huidige structuur af te werken. Je kan er ook voor kiezen om over te schakelen naar de vernieuwde graduaatsopleiding, met vrijstelling voor de vakken die je reeds behaalde.