Boekhoudkundig bediende

Je hebt een ruime interesse in de commerciële, financiële en fiscale aspecten van het bedrijfsleven?
Je schrikt er niet voor terug om op zoek te gaan naar de geschikte oplossing voor een bedrijfseconomisch probleem?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Boekhoudkundig bediende.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Boekhoudkundig bediende.

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 16 modules, waaronder economische modules, modules zakelijke communicatie, computervaardigheden en de stagemodule. In de economische modules leer je alles over boekhouden, BTW, fiscaliteit en recht. In de modules zakelijke communicatie leer je op een correcte manier communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Je werkt aan je computervaardigheden tijdens de lessen Word en Excel en combineert al jouw kennis in de module Kantoorsoftwareintegratie. Ten slotte begeef je je op de werkvloer en zet je de theorie om in de praktijk tijdens de stage.

Inschrijven

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Mariakerke.
  • Je volgt les overdag.
  • De opleiding loopt van september tot juni, verspreid over één jaar.
  • Je volgt de opleiding in gecombineerd onderwijs (contactmomenten in combinatie met afstandsonderwijs)
  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding grotendeels terug krijgen.

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.handel@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze lesplaats Mariakerke.

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je vindt er meer informatie over de manier waarop er geëvalueerd wordt.)

Artikels die je kunnen interesseren