Tandartsassistent

Je hebt een ruime interesse in de werking van de medische sector en specifiek in de werking van een tandartsenpraktijk?
Je houdt ervan mensen op een correcte manier te onthalen en verder te helpen?
Je bent bereid de administratie van patiënten nauwgezet op te volgen?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Tandartsassistent. Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Tandartsassistent.
 

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 10 modules met een focus op administratieve en communicatieve vaardigheden, medische kennis en een praktijkstage. Je leert alles over het beheer van een professionele agenda en het vastleggen van afspraken met patiënten. Bovendien leer je hoe je op een professionele manier communiceert met patiënten. Vervolgens word je ondergedompeld in allerhande medische kennis zoals EHBO, hygiënische en steriele handelingen en gezondheidsvoorlichting. Deze verworven kennis zet je om in de praktijk tijdens een stage.
 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats op onze lesplaats Gent-Holstraat en in het Universitair Ziekenhuis Gent.
  • Je volgt les overdag, steeds op donderdag.
  • De opleiding duurt twee jaar.
     

Kostprijs

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.
     

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).
 

Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!
 

Meer info?

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje naar traject.personenzorg@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campus in Gent.

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Laat je inspireren

Evelien volgt een technische opleiding

Evelien volgt een technische opleiding

Evelien volgt de opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur. Enkele jaren geleden startte ze - zonder enige voorkennis - deze diplomagerichte opleiding bij Volwassenenonderwijs Kisp. Binnenkort studeert deze handige henrietta af. Ontdek haar opmerkelijk verhaal! 

Moeder en zoon studeren samen af

Moeder en zoon studeren samen af

Alleen maar blije gezichten op de proclamatie van het tweedekansonderwijs in Aalst. Ann en haar zoon Sam hebben dubbel zoveel reden om te vieren. Ze behalen namelijk allebei hun diploma secundair onderwijs. 

Unieke uitstap naar de toekomst

Unieke uitstap naar de toekomst

In het kader van de lessen maakten de cursisten van het tweedekansonderwijs uit Aalst een uitstap naar Living Tomorrow. Een werelduniek concept! Op deze ontmoetingsplaats maken bezoekers kennis met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.