Zoeken met de wizard

Geef een zoekwoord

Tandartsassistent

Je hebt een ruime interesse in de werking van de medische sector en specifiek in de werking van een tandartsenpraktijk?
Je houdt ervan mensen op een correcte manier te onthalen en verder te helpen?
Je bent bereid de administratie van patiënten nauwgezet op te volgen?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Tandartsassistent. Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Tandartsassistent.
 

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 10 modules met een focus op administratieve en communicatieve vaardigheden, medische kennis en een praktijkstage. Je leert alles over het beheer van een professionele agenda en het vastleggen van afspraken met patiënten. Bovendien leer je hoe je op een professionele manier communiceert met patiënten. Vervolgens word je ondergedompeld in allerhande medische kennis zoals EHBO, hygiënische en steriele handelingen en gezondheidsvoorlichting. Deze verworven kennis zet je om in de praktijk tijdens een stage.
 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats op onze lesplaats Gent-Holstraat en in het Universitair Ziekenhuis Gent.
  • Je volgt les overdag, steeds op donderdag.
  • De opleiding duurt twee jaar.
     

Kostprijs

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.
     

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).
 

Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!
 

Meer info?

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje naar traject.personenzorg@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campus in Gent.

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Laat je inspireren

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

We zijn op zoek naar een lesgever ICT Besturingssystemen en Netwerken voor een tijdsregeling van 9/20, eerste semester in Aalst en tweede semester voor onze campussen in Aalst en Mariakerke.

Vacature lesgever Nederlands - Engels (Aanvullende Algemene Vorming) (M/V)

Vacature lesgever Nederlands - Engels (Aanvullende Algemene Vorming) (M/V)

We zijn op zoek naar een lesgever Aanvullende Algemene Vorming: Nederlands M1 – Engels M4 voor onze campussen VTI Aalst en Park De Blieck Aalst.

Evelien volgt een technische opleiding

Evelien volgt een technische opleiding

Evelien volgt de opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur. Enkele jaren geleden startte ze - zonder enige voorkennis - deze diplomagerichte opleiding bij Volwassenenonderwijs Kisp. Binnenkort studeert deze handige henrietta af. Ontdek haar opmerkelijk verhaal!