Lekkere dagelijkse gerechten


Heb je inspiratie nodig voor je keuken van elke dag? In deze cursus ontdek je hoe je op een eenvoudige manier variatie en kleur brengt in je dagelijkse voeding. In elke les zorg bereid - én proef - je een volwaardig menu van voorgerecht tot dessert!

Info

Thema’s

  • Heerlijke soepen bereiden (doorgestoken, julienne- en bouillonsoepen).
  • Sausen op basis van een roux klaarmaken.
  • Koude en warme groentebereidingen prepareren.
  • Lekkere gerechten samenstellen met vlees, vis en gevogelte.
  • Bijpassende aardappelen, rijst of deegwaren serveren.
  • Overheerlijk gebak of ander dessert met rijst, plattekaas of fruit bereiden.
  • Gerechten op smaak brengen met diverse kruiden.
  • Creatieve afwisseling in de dagelijkse keuken brengen.

Deze module is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de cursus start to cook, koken op kot of koken voor mensen met een beperking of;
  • in een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

€ 125

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Cursusmateriaal: € 5 (Inclusief handboek of cursus, didactisch materiaal,...)

Raadpleeg de prijzen (Opgelet: excl. ingrediënten)

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

  Opgelet!

Deze opleiding start niet opnieuw in september 2018. Het opleidingsaanbod voor januari 2019 kan je raadplegen vanaf december 2018.

Bekijk ook deze cursussen:

Start to cook

Ben je klaar om een aantal basisgerechten en -technieken onder de knie te krijgen? In een ontspannen sfeer leer je je mannetje te staan in de keuken en ontdek je hoe eenvoudig het kan zijn om een ...

Koken op kot

Snel, gezond en budgetvriendelijk koken op kot? Het kan! Met een minimum aan producten leer je een evenwichtige, lekkere én originele maaltijd bereiden. Wedden dat jij na deze cursus de ...

Koken voor mensen met een beperking

Wil je graag snelle en eenvoudige gerechten onder de knie krijgen zodat koken een ware ontspanning wordt? In deze cursus ontdek je een aantal basistechnieken en -bereidingen die je het leven ...

Laat je inspireren

Herontdek boerenkool

Herontdek boerenkool

Boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Wist je dat je met deze verrassend veelzijdige groente ook heerlijke pastagerechten kan maken?

Lesgeefster Sabine debuteert in ‘Garage Culinair’

Lesgeefster Sabine debuteert in ‘Garage Culinair’

Sabine Deconinck is leerkracht koken in Gent. Sinds jaar en dag is ze gepassioneerd door ambachtelijk voedsel. Culinair journalist Marc Declerq en topfotograaf Tony Le Duc deden voor hun jongste boek een beroep op Sabine. ‘Garage Culinair’ gaat over zestien ambachtslui die belangeloos culinaire topproducten maken.

Risotto van seizoensgroenten

Risotto van seizoensgroenten

Lekker vegetarisch koken? Probeer dan zeker eens deze risotto van seizoensgroenten,
een aanrader van lesgeefster Sabine De Coninck. 

Smakelijk! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Pinterest
Flipboard
Instapaper