Zoeken met de wizard

Geef een zoekwoord

Diploma residentieel elektrotechnisch installateur

Je hebt een ruime interesse in het bedraden en aansluiten van installaties?
Je houdt ervan zelfstandig te werken en herstellings- en onderhoudswerken aan de elektrische installaties van gebouwen uit te voeren?

​Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je deze opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Residentieel elektrotechnisch installateur. In deze opleiding leer je elektrische installaties herstellen en onderhouden, zowel thuis als in gebouwen uit de dienstensector.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Residentieel elektrotechnisch installateur.
 

Het lessenpakket

Verspreid over 1 jaar komen 9 modules aan bod. In de eerste 4 opeenvolgende modules maak je eenvoudige elektrische verbindingen en basisschakelingen voor verlichting en stopcontacten. Daarnaast leer je elektrische schema’s lezen en werk je de belangrijkste apparatuur voor een woning uit. Tot slot ga je op een verantwoorde manier om met elektrische apparatuur en maak je kennis met nieuwste technieken. Deze technische kennis zet je om in de praktijk tijdens de modules werkplekleren.
 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Gent-Holstraat
  • Je volgt les overdag
  • De opleiding loopt van september tot juni, verspreid over twee semesters
     

Kostprijs

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen
     

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).
 

Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!
 

Meer info

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.technische@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campus in Gent!

(Raadpleeg hier  de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)
 

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Via onderstaand schema kan je het volledige traject zien van de opleiding residentieel elektrotechnisch installateur.

Na het slagen van een bepaalde module krijg je een deelcertificaat van de module.

Pas na het behalen van alle deelcertificaten heb je recht op het eindcertificaat van residentieel elektrotechnisch installateur.

Via deze link kan je alle info vinden ivm bovenstaande modules.

Elektriciteit en huisinstallaties Deel I = basis elektriciteit

Elektriciteit en huisinstallaties Deel II = basisschakelingen

Elektriciteit en huisinstallaties Deel III = gecombineerde schakelingen

Comfortschakelingen = afstandsschakelingen + aarding, tellerkast en verdeelbord

 

Laat je inspireren

Evelien volgt een technische opleiding

Evelien volgt een technische opleiding

Evelien volgt de opleiding Residentieel elektrotechnisch installateur. Enkele jaren geleden startte ze - zonder enige voorkennis - deze diplomagerichte opleiding bij Volwassenenonderwijs Kisp. Binnenkort studeert deze handige henrietta af. Ontdek haar opmerkelijk verhaal! 

Diploma secundair onderwijs behalen?

Diploma secundair onderwijs behalen?

Je behaalde je diploma secundair onderwijs niet en je wilt er toch voor gaan? Onze cursisten en leerkrachten vertellen je graag over de troeven van Volwassenenonderwijs Kisp!  Grijp je kans en schrijf in voor een van onze infosessies.

Unieke uitstap naar de toekomst

Unieke uitstap naar de toekomst

In het kader van de lessen maakten de cursisten van het tweedekansonderwijs uit Aalst een uitstap naar Living Tomorrow. Een werelduniek concept! Op deze ontmoetingsplaats maken bezoekers kennis met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.