Diploma gegradueerde informatica netwerken/programmeren

Je wilt graag je kans wagen binnen de IT-wereld maar hebt niet de nodige kennis, ervaring of niet het juiste diploma?
Je voelt wel iets voor een job als (zelfstandig) consultant, systeembeheerder, netwerkspecialist of analist-programmeur?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Algemeen

Met het diploma van Gegradueerde in de Informatica op zak heb je een ruime keuze aan IT-jobs. Bedrijven krijgen immers duizenden vacatures voor geschoolde informatici moeilijk ingevuld en blijven zoeken naar analist-programmeurs, systeem- en netwerkbeheerders, webmasters, helpdeskpersoneel … Werk en toekomst verzekerd!

Modulaire opleiding

Deze modulaire opleiding biedt heel wat mogelijkheden:

  • je kiest voor de volledige opleiding en bepaalt zelf je studielast aan de hand van de verschillende leertrajecten. Op het einde behaal je een officieel erkend graduaatsdiploma waarmee je aan de slag kan in de razendsnel evoluerende informaticawereld.
  • je volgt één of meerdere afzonderlijke modules als aanvulling op je huidige achtergrond of  job (bv. enkele programmeermodules, een CCNA-traject of crossplatform app development). Heel handig om je carrièrekansen aanzienlijk te verhogen! Een schema over CCNA vind je hier, over crossplatform app development vind je hier.

Bovenop de gemeenschappelijke basis kan je de praktijkgerichte afstudeeroptie Programmeren en netwerkbeheer volgen. De volledige samenstelling van de opleiding kan je hier raadplegen.

Modeltraject

Indien je de opleiding wenst af te ronden in drie schooljaren, bieden we je in Aalst onderstaand modeltraject aan.

jaar 1: gemeenschappelijke basis
jaar 2: voor wie zich wil specialiseren in netwerken
jaar 2: voor wie zich wil specialiseren in programmeren
jaar 3: afstudeerjaar graduaat informatica-netwerken
jaar 3: afstudeerjaar graduaat informatica-programmeren

Uiteraard ben je niet verplicht dit modeltraject te volgen, er kan voor iedere cursist een individueel traject worden uitgestippeld op basis van je competenties en de tijd die je voor de opleiding kan vrijmaken.

Inschrijven

We adviseren je eerst contact op te nemen met het centrum waar je de opleiding wil volgen zodat je onder begeleiding van één van onze medewerkers een traject kan samenstellen.
Hier vind je de contactgegevens van Aalst.

Vrijstelling

Denk je in aanmerking te komen voor een vrijstelling van een bepaalde module binnen de opleiding informatica? Bekijk dan zeker de aanvraagformulieren. Deze ingevulde vrijstellingsaanvraag bezorg je ons via e-mail naar aalst@kisp.be of naar oudenaarde@kisp.be. Dit mag uiteraard ook schriftelijk ingediend worden op je campus. 

 

Laat je inspireren