Zoeken met de wizard

Geef een zoekwoord

Diploma secundair fotograaf

Je toont ruime interesse in de wereld en de geschiedenis van de fotografie?
Je gaat slapen en staat op met je fototoestel?
Je wilt aan de slag met je zelfgemaakte foto’s?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!
 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Fotografie. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Fotografie.
 

Het lessenpakket

De opleiding bestaat uit 10 modules: 4 basismodules, 4 themamodules, fotoverwerking en portfolio. In de basismodules maak je kennis met de wereld van de fotografie. In de themamodules verdiep je je basiskennis. In de module fotoverwerking leer je foto’s beheren en verwerken. Ten slotte bundel je al deze kennis en vaardigheden in jouw eindwerk of portfolio.
 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Gent-Holstraat. De laatste twee modules (Verwerking Foto B en Portfolio) volg je in Mariakerke.
  • De opleiding loopt van september tot januari/februari, verspreid over 1,5 jaar
     

Kostprijs

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • De kostprijs van het lesmateriaal is afhankelijk van de module die je volgt.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terugkrijgen.

 

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. Ontdek hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).
 

Intake en trajectbepaling

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!
 

Meer info?

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Neem dan zeker contact op met onze trajectbegeleiders. Dit kan door een mailtje te sturen naar traject.foto@kisp.be. Je bent uiteraard ook altijd welkom op onze campussen in Gent en Mariakerke!

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)
 

Laat je inspireren

Lowland Photo Festival 2018 - korting voor onze studenten

Lowland Photo Festival 2018 - korting voor onze studenten

Volg je les aan een van onze campussen? Dan kan je genieten van een korting op de toegangstickets voor het Lowland Photo Festival 2018. 

Full house voor Carl De Keyzer

Full house voor Carl De Keyzer

“Wow, het is hier echt wel een full house vanavond, fantastisch. Bedankt om te komen, allemaal.”
Een grote opkomst doet de geprezen Magnum-fotograaf Carl De Keyzer nog steeds zichtbaar en oprecht plezier. 

Oud-cursist fotografeert winnaars Ronde van Vlaanderen

Oud-cursist fotografeert winnaars Ronde van Vlaanderen

Anneke Kestelijn volgde vier jaar geleden enkele modules Photoshop op onze campus in Ronse. Enkele jaren later pakt ze uit met haar eigen foto-expositie. Een collage van de Belgische winnaars van de Ronde van Vlaanderen