Medisch administratief bediende

Je hebt een ruime interesse in de medische sector en in het onthalen van mensen?
Je wilt je verdiepen in specifieke medische software?
Je toont interesse in administratieve en logistieke taken?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Algemeen

In deze opleiding maak je kennis met het ruime takenpakket van een medisch administratief bediende.

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Medisch administratief bediende. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Medisch administratief bediende.

Het lessenpakket

In twaalf uiteenlopende modules leer je alles over de functie van medisch administratief bediende. Ten slotte bundel je deze kennis en theorie tijdens de praktijkstage. Bekijk hier het gedetailleerde lessenpakket per module.

Inschrijven

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding, eventueel in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming. In de periodes december-januari en mei-augustus vinden er infosessies plaats. In deze periodes ontdek je hier de data voor de eerstvolgende infosessie(s).

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Aansluitend op een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek. Samen met de trajectbegeleider stippel je je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Praktische info

  • De lessen vinden plaats in Aalst of Eeklo.
  • In Aalst en in Eeklo kan je in september zowel overdag als ’s avonds les volgen, in februari start enkel de dagopleiding opnieuw op.
  • Het wettelijk inschrijvingsgeld voor deze opleiding kan per semester maximum €300 bedragen.
  • Behaal je op het einde van het traject je eerste diploma secundair onderwijs, dan kan je het wettelijk inschrijvingsgeld van de diplomagerichte opleiding volledig terug krijgen.

Wil je nog meer informatie over deze opleiding? Welkom in Aalst of Eeklo of neem meteen contact op met een van onze trajectbegeleiders:

  • Aalst:
    • Dagopleiding: Martien Rooze - 0487 17 80 25 - traject.handel@kisp.be
    • Avondopleiding: Eef Vervalle - 0488 78 50 16 - traject.handel@kisp.be
  • Eeklo: Eef Vervalle - 0488 78 50 16 - traject.handel@kisp.be
 
(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Laat je inspireren