Begeleider in de kinderopvang

Je hebt een ruime interesse in het werken met kinderen van 0 tot 12 jaar?
Je bent creatief en enthousiast?
Je wilt later graag werken in een gemotiveerd team of misschien wil je wel op zelfstandige basis aan de slag gaan?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!  

 

Certificaat en/of diploma

Als je de opleiding succesvol afwerkt, behaal je het certificaat Begeleider in de kinderopvang. Dit zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten. Als Begeleider in de kinderopvang kan je aan het werk in kinderdagverblijven, peuterscholen, centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning, organisaties voor opvang van het zieke kind in de thuissituatie … Het certificaat is erkend door werkgevers, ministeries en Kind & Gezin.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs Begeleider in de kinderopvang. Met dit diploma kan je verder studeren in het hoger onderwijs (bijv. Verpleegkunde, Bachelor Kleuteronderwijs…).

 

Het lessenpakket

In deze opleiding maak je kennis met het ruime takenpakket van een begeleider in de kinderopvang. In de lessen verwerf je tal van pedagogische kwaliteiten en bespreken we de zorg voor kinderen uitgebreid. Tijdens de stages koppel je deze kennis aan de praktijk.

De opleiding bestaat uit 24 modules die focussen op drie belangrijke onderdelen:

  • zorg in de kinderopvang
  • begeleiding van het jonge kind
  • begeleiding van het schoolgaande kind

De module Kennismaken met en werken in de gezinsopvang  is een verplichte module voor wie zich als onthaalouder wil vestigen.

 

Info & inschrijven

Infosessies

Tijdens een infosessie kom je alles te weten over deze opleiding.

Intakegesprek en trajectbegeleiding

Tijdens een intakegesprek stippel je samen met de trajectbegeleider je persoonlijke traject uit. Ook mogelijke vrijstellingen kunnen hier besproken worden. Tijdens deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding.

 

Praktische info

  • De lessen vinden plaats op onze campussen in Aalst, Oudenaarde en Ronse.
  • Wanneer je kiest voor de opleiding Begeleider in de kinderopvang, kan je de opleiding afronden na één jaar of na twee jaar, afhankelijk van het aantal lesdagen dat je volgt.
  • De opleiding wordt in Oudenaarde en Ronse niet aangeboden in combinatie met Aanvullende Algemene Vorming (AAV). In Aalst kan je de opleiding wél combineren met AAV.

 

(Raadpleeg hier de bijlage bij het evaluatiereglement. Je komt er meer te weten over hoe er wordt geëvalueerd.)

Artikels die je kunnen interesseren