Zoeken met de wizard

Geef een zoekwoord

Informatica

Je wilt graag je kans wagen binnen de IT-wereld maar hebt niet de nodige kennis, ervaring of niet het juiste diploma?
Je voelt wel iets voor een job als (zelfstandig) consultant, systeembeheerder, netwerkspecialist of analist-programmeur?

Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Algemeen

Met het diploma van Gegradueerde in de Informatica op zak heb je een ruime keuze aan IT-jobs. Bedrijven krijgen immers duizenden vacatures voor geschoolde informatici moeilijk ingevuld en blijven zoeken naar analist-programmeurs, systeem- en netwerkbeheerders, webmasters, helpdeskpersoneel … Werk en toekomst verzekerd!

Modulaire opleiding

Deze modulaire opleiding biedt heel wat mogelijkheden:

  • je kiest voor de volledige opleiding en bepaalt zelf je studielast aan de hand van de verschillende leertrajecten. Op het einde behaal je een officieel erkend graduaatsdiploma waarmee je aan de slag kan in de razendsnel evoluerende informaticawereld.
  • je volgt één of meerdere afzonderlijke modules als aanvulling op je huidige achtergrond of  job (bv. enkele programmeermodules, een CCNA-traject of crossplatform app development). Heel handig om je carrièrekansen aanzienlijk te verhogen! Een schema over CCNA vind je hier, over crossplatform app development vind je hier.

Bovenop de gemeenschappelijke basis kan je de praktijkgerichte afstudeeroptie Programmeren en netwerkbeheer volgen. De volledige samenstelling van de opleiding kan je hier raadplegen.

Modeltraject

Indien je de opleiding wenst af te ronden in drie schooljaren, bieden we je in Aalst onderstaand modeltraject aan.

jaar 1: gemeenschappelijke basis 
jaar 2: voor wie zich wil specialiseren in netwerken 
jaar 2: voor wie zich wil specialiseren in programmeren 
jaar 3: afstudeerjaar graduaat informatica-netwerken 
jaar 3: afstudeerjaar graduaat informatica-programmeren 

Uiteraard ben je niet verplicht dit modeltraject te volgen, er kan voor iedere cursist een individueel traject worden uitgestippeld op basis van je competenties en de tijd die je voor de opleiding kan vrijmaken.

Inschrijven

We adviseren je eerst contact op te nemen met het centrum waar je de opleiding wil volgen zodat je onder begeleiding van één van onze medewerkers een traject kan samenstellen. Hier vind je de contactgegevens van Aalst.

Vrijstelling

Denk je in aanmerking te komen voor een vrijstelling van een bepaalde module binnen de opleiding informatica? Bekijk dan zeker de aanvraagformulieren. Deze ingevulde vrijstellingsaanvraag bezorg je ons via e-mail naar aalst@kisp.be of naar oudenaarde@kisp.be. Dit mag uiteraard ook schriftelijk ingediend worden op je campus. 

Hervorming graduaatsopleidingen

De graduaatsopleidingen worden hervormd vanaf september 2019. Vanaf dan zal een graduaatsopleiding altijd aan een hogeschool georganiseerd worden. Heb je tegen september 2019 minstens 1/3 van de lestijden van een huidige HBO5 opleiding behaald, dan heb je het recht om t.e.m. 2020-2021 je opleiding in de huidige structuur af te werken. Je kan er ook voor kiezen om over te schakelen naar de vernieuwde graduaatsopleiding, met vrijstelling voor de vakken die je reeds behaalde.

 

Laat je inspireren

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

Vacature lesgever ICT besturingssystemen en netwerken (M/V)

We zijn op zoek naar een lesgever ICT Besturingssystemen en Netwerken voor een tijdsregeling van 9/20, eerste semester in Aalst en tweede semester voor onze campussen in Aalst en Mariakerke.

Cursiste maakt carrière dankzij graduaatsopleiding

Cursiste maakt carrière dankzij graduaatsopleiding

Deborah Faut volgt de graduaatsopleiding Boekhouden bij Volwassenenonderwijs Kisp. “Ik wilde graag aan de slag als bediende, maar door gebrek aan ervaring kwam ik niet in aanmerking.” 

Ben jij ook geïnteresseerd in een graduaatsopleiding? Schrijf hier in voor een van de infosessies

 

Het traject fotografie uitgestippeld

Het traject fotografie uitgestippeld

Interesse in een opleiding fotografie? Cursisten die het traject volledig volgen, leveren pareltjes van eindwerken. Ontdek hoe je zelf zo'n portfolio kan samenstellen.