Bakken in de winter

Moelleux van bittere chocolade, zondagsbrood of liever een hartige quiche met ham en broccoli? In deze cursus leer je winterse degen en vullingen te bereiden, verwerken en af te werken tot heerlijk zoet of zout gebak.

 Lesuren en Locaties  Ik wil meer info

Info

Lesinhoud

Thema’s

  • eenvoudige en verfijnde broodsoorten
  • koffiekoeken en kleine broodjes
  • zoet en hartig gebak


Bereidingen

Zoet

  • chocoladetruffels, parfait van cuberdons
  • verschillende soorten muffins
  • kaastaart met speculoos, amandelperentaart
  • ananastartaar met chocolade-ijs, ananaskokostaartje met boterdeeg
  • zaletti, diamants sablés, melkbrood-mayetten met walnotenfrangipane

Zout

  • quiche met broccoli en ham
  • Manaïche, mozzarella met gedroogde tomaten
  • yoghurtbrood, wit boerenbrood, fougasse en zondagsbrood

Instapvoorwaarden

Deze module is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de cursus basis koken, koken op kot of koken voor mensen met een beperking of;
  • in een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

Prijs

€ 125

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Cursusmateriaal: € 5 (Inclusief handboek of cursus, didactisch materiaal,...)

Opgelet: excl. ingrediënten koken, raadpleeg hier de prijzen.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

 Opgelet!

Deze module start niet opnieuw in het tweede semester. Mogelijk kan je in september wel inschrijven voor deze module

Bekijk ook deze cursussen:

Genste mastellen, Zeeuwse bolussen of liever een quiche met Deense blauwe? In deze cursus leer je diverse degen en herfstige vullingen te bereiden, verwerken en af te werken tot heerlijk zoet of ...

Brusselse wafels, ovenkoeken, cupcakes of liever een smeuïge chocoladeschuimtaart? In deze cursus leer je diverse degen en vullingen te bereiden, verwerken en af te werken tot heerlijk zoet ...

Berlijnse bollen, pain à la Grecque, hartige rouleaux of liever cointreautruffels? In deze cursus leer je diverse degen en vullingen te bereiden, verwerken en af te werken tot heerlijk zoet ...

Laat je inspireren

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Pinterest
Flipboard
Instapaper