De Franse klas in Arras!

Mooie bestemmingen hoeven niet ver te zijn. De Franse stad Arras heeft heel wat te bieden: cultuur, architectuur, weidse uitzichten en sfeervolle pleinen.

Napels zien

Onze cursisten Italiaans op citytrip in Napels. Studiereis of plezierreisje? Alletwee natuurlijk!

Kom naar onze infosessies!

Wil je meer te weten komen over onze opleidingen? Wil je graag een cursus volgen, maar heb je nog wat vragen? Op onze infosessies worden al jouw vragen beantwoord!

Nieuwe telefoonnummers

Onze campussen hebben nieuwe telefoonnummers gekregen! Je vindt ze terug bij de contactgegevens van onze locaties, en ook in dit handig overzicht.

Blije winnaars naaiwedstrijd

Ja ja, naaien is hot! Onze infostand op het Stoffenspektakel in Gent lokte massa’s nieuwsgierige bezoekers én leverde ook twee blije winnaars op.
 

Lorenzo gaat voor zijn diploma ICT

Lorenzo Schoenmakers is 37 en moet op zoek naar een nieuwe job. Maar voor hij die job zoekt, gaat hij voor zijn diploma middelbaar onderwijs. Want een beter diploma maakt een betere job, toch?

Filmfestival Oudenaarde

Op maandag 26 februari gaat onze filmweek van start in Oudenaarde. De vakgroep talen selecteerde voor elke taal een cinematografisch pareltje.

Warme acties op Kisp

Kerstballetjes van Boven De Wolken, pannenkoeken in Zelzate en verwennerij in Aalst ... Kisp loopt stilaan warm voor de Warmste Week van Music For Life!

Keynote-presentatie Herbakkersorde Eeklo

Benieuwd naar wat je allemaal kan doen met Keynote? Cursiste Rita De Baets uit Eeklo maakte deze mooie presentatie voor de 50ste ridderslag van de Orde van den Eecloschen Herbacker. Dit en nog veel meer in de cursus Ontdek iWorks op je iPad!

Na 40 jaar terug op dezelfde schoolbanken

“In 1974 begon ik aan mijn middelbare school in het Sint-Vincentiusinstituut in Deinze. Nu zit ik daar opnieuw op de schoolbanken, voor mijn Engelse les bij  Kisp!" Caroline Loontjes uit Drongen neemt ons mee op haar trip down memory lane.

Full house voor Carl De Keyzer

“Wow, het is hier echt wel een full house vanavond, fantastisch. Bedankt om te komen, allemaal.”
Een grote opkomst doet de geprezen Magnum-fotograaf Carl De Keyzer nog steeds zichtbaar en oprecht plezier. 

10 boeken in makkelijk Nederlands

Boeken hoeven niet moeilijk te zijn om mooi te zijn. In de week van het Nederlands maken we kennis met 10 klassiekers in makkelijk Nederlands. Stuk voor stuk hertalingen van bestaande titels, stuk voor stuk topliteratuur.

Waar haal je als leerkracht energie uit?

Heb je goesting om aan onze lerarenopleiding te beginnen en ben je gemotiveerd om voor de klas te staan? Dan heb je alvast energie genoeg! Maar weet je ook waar die energie vandaan komt? Doe de test en ontdek wat jou vleugels geeft. Zo kan je makkelijk bijtanken als het eens wat moeilijker gaat.

 

Toerisme in Noord-Frankrijk

Wie Frans leert, maakt best ook kennis met de verschillende streken in Frankrijk. Plan je een reisje naar onze zuiderburen? Dan heeft onze lesgeefster Sabine een gouden tip voor jou!

Kisp-tip

Op reis naar Spanje? 

Met de zomervakantie voor de deur plannen heel wat mensen een tripje naar de Spaanse zon. Tijd om enkele praktische zaken op een rijtje te zetten. Wat moet je weten én wat moet je zeker meenemen naar Spanje? Wij geven alvast enkele handige tips! Interesse in een opleiding Spaans? Bekijk hier ons uitgebreid aanbod.

Proef de zoete gebakjes uit Portugal

Een taal leren is zoveel meer dan alleen woordjes uit het hoofd leren. Je maakt ook kennis met de cultuur van het land. Griet, onze lesgeefster Portugees, heeft dat goed begrepen. Zij vertelt je graag meer over de zoete gebakjes uit Belém.

Een exclusieve kijk in de kookles

Cursiste Lauren Beckers volgt kookles bij Volwassenenonderwijs Kisp. Benieuwd hoe het eraan toegaat in de klas? Neem dan zeker eens een kijkje op de blog van deze enthousiaste keukenprinses. Aan het einde van het semester maakt Lauren de balans op; hieronder alvast een tipje van de sluier!