Gevulde perziken op de barbecue

Bind je keukenschort maar voor voor deze heerlijk sappige perziken, gevuld met amandelen en amaretti koekjes.  Een heerlijk barbecue-idee!

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 witte perziken
  • 15 g gemalen amandelen
  • 8 amaretti koekjes
  • 2 el suiker
  • 10 g boter
  • 4 bolletjes vanille-ijs (afwerking)

Werkwijze

  • Giet kokend water over de perziken, tel tot 15, giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
  • Verwijder het vel van de perziken en halveer ze.
  • Haal de pit eruit en een beetje van het vruchtvlees.
  • Vermeng het vruchtvlees met de amandelen, de verkruimelde bitterkoekjes en de suiker.
  • Vul de halve perziken met dit mengsel.
  • Beboter een stukje aluminiumfolie, doe de perziken erin en bedek ze met kleine klontjes boter, vouw de folie rond de perzik.
  • Bak de perziken ongeveer 10 minuten op de barbecue.
  • Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs, een amarettikoekje en een glaasje amaretto.

Doet dit gerecht je watertanden en krijg je zin in meer? Laat je inspireren door onze culinaire opleidingen!

Gepubliceerd op 4 juli 2018

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Pinterest
Flipboard
Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Bakken in de winter

Moelleux van bittere chocolade, zondagsbrood of liever een hartige quiche met ham en broccoli? In deze cursus leer je winterse degen en vullingen te ...

Hip en gezond(er) bakken

Wat dacht je van huisgemaakte granola, havermout-rozijnenbrood en een mangosmoothie met vanille als ontbijt? In deze cursus leer je natuurlijke grondstoffen ...

Bakken in de herfst

Genste mastellen, Zeeuwse bolussen of liever een quiche met Deense blauwe? In deze cursus leer je diverse degen en herfstige vullingen te bereiden, ...

Laat je inspireren

Zomers glaasje met aardbeien & cuberdon

Zomers glaasje met aardbeien & cuberdon

Hou je van lekkere desserts die in een handomdraai klaar zijn?
Dan is dit receptje je op het lijf geschreven! 

Recepten om samen met je (klein)kinderen klaar te maken

Recepten om samen met je (klein)kinderen klaar te maken

Op zoek naar een boeiende activiteit voor de vakantie? Probeer dan samen zeker deze overheerlijke recepten uit samen met je (klein)kinderen. Warm aanbevolen door onze lesgevers koken.

Veggierecept: pompoentaartjes en veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

Veggierecept: pompoentaartjes en veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

Nog op zoek naar inspiratie om de Veggieweek dit weekend in stijl af te sluiten? Onze kookleerkracht katleen doet je watertanden met een van haar favorieten. Herfstig, kleurrijk en gezond!