Askan en Heva volgen Nederlands in Geraardsbergen

Twee jaar geleden ontvluchtten Askan en Heva hun thuisland Syrië. In Geraardsbergen vonden ze een nieuwe thuis, Nederlandse les en vooral veel vriendelijke mensen.

Twee jaar geleden stapten schrijver-filosoof Askan Janid en lerares Heva Dado in het huwelijksbootje. Bijna letterlijk, want niet lang daarna besloten de twee om het oorlogsgeweld in Syrië te ontvluchten. Na een zware boottocht bereikten ze Griekenland en vandaar trokken ze naar België. Tegenwoordig hebben ze rust gevonden in Geraardsbergen.

In Geraardsbergen volgen ze Nederlandse les en een ICT-cursus bij Kisp. Ze zijn enorm te spreken over de gastvrijheid van de mensen daar:

Heva: " Wij zijn enorm gelukkig dat we hier zo vrij kunnen leven. Mensen in Geraardsbergen zijn correct en vriendelijk. Net als de Jezidi's proberen ze goede mensen te zijn. Daarvoor verdienen ze wat vaker een dankuwel."

Lees hier het volledige artikel in het stadsmagazine van Geraardsbergen.

Ontdek ook ons aanbod Nederlandse les!Bron: Stadsmagazine Geraardsbergen december 2017

Gepubliceerd op 30 januari 2018

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Pinterest
Flipboard
Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Duits 1 - start auf deutsch

Wil je Duits leren of je kennis opfrissen? Dan is deze basiscursus zeker iets voor jou! De lessenreeks is opgebouwd rond alledaagse thema's zoals ...

Engels 1 - let's start

Wil je je verdiepen in de Engelse taal? Volg deze cursus en krijg de basis onder de knie. Na de opleiding kan je communiceren over alledaagse situaties. ...

Engels 2 - let's talk

Je leert communiceren over diverse onderwerpen. Een greep uit het aanbod: een reis boeken, je familie voorstellen, over hobby’s praten, naar de ...

Laat je inspireren

Gastvrij café in Geraardsbergen

Gastvrij café in Geraardsbergen

Onze cursisten Nederlands vertellen wie ze zijn. Kom luisteren en ontmoet de nieuwe inwoners van Geraardsbergen!
 

Sfeerverslag van een multiculturele proclamatie

Sfeerverslag van een multiculturele proclamatie

In januari organiseerde Kisp Geraardsbergen een proclamatiefeest voor de cursisten NT2. Dat werd een bont feestje voor een bonte bende. Cursisten Galina, Marcin, Anu, Ani, Ailyn, Vincius en David schreven er een verslagje over.
 

Anderstalige cursisten vertellen ontbijtverhalen

Anderstalige cursisten vertellen ontbijtverhalen

Onze cursisten Nederlands voor anderstaligen zetten hun beste beentje voor tijdens Ontbijt met een verhaal in Geraardsbergen. Hun kamishibai-verhalen brengen het multiculturele ontmoetingsmoment helemaal op smaak.