Askan en Heva volgen Nederlands in Geraardsbergen

Twee jaar geleden ontvluchtten Askan en Heva hun thuisland Syrië. In Geraardsbergen vonden ze een nieuwe thuis, Nederlandse les en vooral veel vriendelijke mensen.

Twee jaar geleden stapten schrijver-filosoof Askan Janid en lerares Heva Dado in het huwelijksbootje. Bijna letterlijk, want niet lang daarna besloten de twee om het oorlogsgeweld in Syrië te ontvluchten. Na een zware boottocht bereikten ze Griekenland en vandaar trokken ze naar België. Tegenwoordig hebben ze rust gevonden in Geraardsbergen.

In Geraardsbergen volgen ze Nederlandse les en een ICT-cursus bij Kisp. Ze zijn enorm te spreken over de gastvrijheid van de mensen daar:

Heva: " Wij zijn enorm gelukkig dat we hier zo vrij kunnen leven. Mensen in Geraardsbergen zijn correct en vriendelijk. Net als de Jezidi's proberen ze goede mensen te zijn. Daarvoor verdienen ze wat vaker een dankuwel."

Lees hier het volledige artikel in het stadsmagazine van Geraardsbergen.

Ontdek ook ons aanbod Nederlandse les!Bron: Stadsmagazine Geraardsbergen december 2017
 • Gepubliceerd op 30 januari 2018

 • Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Google+
  Pinterest
  Flipboard
  Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Laat je inspireren

Onze cursisten Nederlands voor anderstaligen zetten hun beste beentje voor tijdens Ontbijt met een verhaal in Geraardsbergen. Hun kamishibai-verhalen brengen het multiculturele ontmoetingsmoment helemaal op smaak.

Volwassenenonderwijs Kisp is op zoek naar een lesgever Aanvullende Algemene Vorming: Nederlands M1 – Nederlands M2 – Engels M1 – Engels M2 – Engels M3 – Engels M4. Het gaat om een deeltijdse opdracht in Aalst en Gent.

Boeken hoeven niet moeilijk te zijn om mooi te zijn. In de week van het Nederlands maken we kennis met 10 klassiekers in makkelijk Nederlands. Stuk voor stuk hertalingen van bestaande titels, stuk voor stuk topliteratuur.