Veggierecept: pompoentaartjes en veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

Nog op zoek naar inspiratie om de Veggieweek dit weekend in stijl af te sluiten? Onze kookleerkracht katleen doet je watertanden met een van haar favorieten. Herfstig, kleurrijk en gezond!

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 500 g pompoen in de schil
  • 4 el zure room
  • 4 el chilisaus


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el koude groentebouillon
  • Sap van ½ sinaasappel
  • ½ el olijfolie
  • Zout en peper
  • 50 g geroosterde ongezouten pistachenoten
  • 100 g gekookte rode biet
  • 100 g champignons
  • 25 g veldsla

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet 4 kleine bakvormpjes in met vetstof.
  • Breng het bladerdeeglapje in het vormpje en prik een paar keer in het deeg met een vork.
  • Stoof de in blokjes gesneden pompoen beetgaar in wat vetstof.
  • Doe een lepel zure room in de vormpjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel dan de pompoenblokjes over de vormpjes.
  • Kruid af met peper en zout en een lepel chilisaus.
  • Versier eventueel met nog wat zure room en pistachenootjes.
  • Plaats in de oven voor 15 à 20 min.
  • Haal de gebakjes uit het vormpje en serveer warm.


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • Meng de azijn, de groentebouillon, het sinaasappelsap en de olie en voeg peper en zout toe.
  • Hak de geroosterde pistachenoten fijn en meng ze bij de vinaigrette.
  • Rasp de gekookte rode bieten grof.
  • Snijd de champignons in schijfjes en laat kort stoven en afkoelen.
  • Meng alles met de sla en de vinaigrette.


Smakelijk!



Bron: Ontdek ons culinaire aanbod!

Gepubliceerd op 29 september 2017

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
Pinterest
Flipboard
Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Vegetarische menu's herfst-winter

Lekker, gezond, gevarieerd, seizoensgebonden én vegetarisch koken? En dat allemaal in één cursus? Jazeker, welkom!

Vegetarische menu's lente-zomer

Lekker, gezond, gevarieerd, seizoensgebonden én vegetarisch koken? En dat allemaal in één cursus? Jazeker, welkom!

Slank en vitaal herfst/winter

Eet je graag gezond en evenwichtig om helemaal fit te blijven - of worden? In deze cursus verkrijg je inzicht in de energetische waarden van gerechten. Je ...

Laat je inspireren

Vegetarische tip: bloemkooltajine met dadels en Tunesische pilav

Vegetarische tip: bloemkooltajine met dadels en Tunesische pilav

Kan jij na 38 dagen zonder vlees wel wat inspiratie gebruiken? Voor de gelegenheid deelt leerkracht Sabine De Coninck een van haar vegetarische specialiteiten. Smakelijk! 

 

Lesgeefster Sabine debuteert in ‘Garage Culinair’

Lesgeefster Sabine debuteert in ‘Garage Culinair’

Sabine Deconinck is leerkracht koken in Gent. Sinds jaar en dag is ze gepassioneerd door ambachtelijk voedsel. Culinair journalist Marc Declerq en topfotograaf Tony Le Duc deden voor hun jongste boek een beroep op Sabine. ‘Garage Culinair’ gaat over zestien ambachtslui die belangeloos culinaire topproducten maken.

Risotto van seizoensgroenten

Risotto van seizoensgroenten

Lekker vegetarisch koken? Probeer dan zeker eens deze risotto van seizoensgroenten,
een aanrader van lesgeefster Sabine De Coninck. 

Smakelijk!