Veggierecept: pompoentaartjes en veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

Nog op zoek naar inspiratie om de Veggieweek dit weekend in stijl af te sluiten? Onze kookleerkracht katleen doet je watertanden met een van haar favorieten. Herfstig, kleurrijk en gezond!

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 500 g pompoen in de schil
  • 4 el zure room
  • 4 el chilisaus


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el koude groentebouillon
  • Sap van ½ sinaasappel
  • ½ el olijfolie
  • Zout en peper
  • 50 g geroosterde ongezouten pistachenoten
  • 100 g gekookte rode biet
  • 100 g champignons
  • 25 g veldsla

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet 4 kleine bakvormpjes in met vetstof.
  • Breng het bladerdeeglapje in het vormpje en prik een paar keer in het deeg met een vork.
  • Stoof de in blokjes gesneden pompoen beetgaar in wat vetstof.
  • Doe een lepel zure room in de vormpjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel dan de pompoenblokjes over de vormpjes.
  • Kruid af met peper en zout en een lepel chilisaus.
  • Versier eventueel met nog wat zure room en pistachenootjes.
  • Plaats in de oven voor 15 à 20 min.
  • Haal de gebakjes uit het vormpje en serveer warm.


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • Meng de azijn, de groentebouillon, het sinaasappelsap en de olie en voeg peper en zout toe.
  • Hak de geroosterde pistachenoten fijn en meng ze bij de vinaigrette.
  • Rasp de gekookte rode bieten grof.
  • Snijd de champignons in schijfjes en laat kort stoven en afkoelen.
  • Meng alles met de sla en de vinaigrette.


Smakelijk!



Bron: Ontdek ons culinaire aanbod!
  • Gepubliceerd op 29 september 2017

  • Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Google+
    Pinterest
    Flipboard
    Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Artikels die je kunnen interesseren