“Ik was bang voor de stap in het onbekende”

Kathy Caboor is al 20 jaar kleuterleidster als ze werk maakt van haar droom en schooldirectrice wordt. Een belangrijke stap, die ze niet had durven zetten zonder de hulp van onze loopbaancoach Miet De Schepper.

Kathy loopt al langere tijd rond met het gevoel dat ze meer uit haar job wil halen. Ze wil nieuwe paden inslaan, maar durft niet goed. Iets houdt haar altijd tegen. Wanneer ze op een vacature botst voor directrice van een kleuterschool, bereiken haar twijfels een hoogtepunt.

“Ga ik dat wel kunnen? Ga ik mijn huidige collega’s en maatjes niet te erg missen? Is dat wel iets voor mij, leiding geven? Ik zat met vele vragen en geraakte er maar niet uit. Het is dan dat ik contact heb opgenomen met jullie loopbaancoach, Miet De Schepper.”

Na enkele sessies loopbaanbegeleiding bij Miet neemt Kathy de beslissing en gaat er volledig voor. Want zo is ze ook wel: “Eens ik iets beslist heb, laat ik het niet meer los.” Een half jaar later is ze directrice van de kleuterschool Sint-Lieven in Mariakerke.
 

Blij met de keuze

En hoe valt dat mee? “Heel goed, eigenlijk. Ik voel me hier welkom, dat is al een eerste opsteker. En de job zelf is echt wat ik zocht, heel breed en gevarieerd. Zo moest ik vorige week zelfs de elektriciteit regelen hier op school, iets waar ik helemaal geen kaas van heb gegeten (lacht).
Ook de vele sociale contacten zijn een verademing voor mij. Pas op, het is niet dat ik mijn vorige job totaal niet meer graag deed, he, zeker niet. Ik was ook graag bezig met mijn klasje. Maar het was tijd voor iets anders."
 

loobaanbegeleiding


Miet luistert en inspireert

“De klik met Miet was er meteen. Dat is belangrijk denk ik, als je loopbaanbegeleiding volgt. Miet heeft heel goed naar mij geluisterd en mij een aantal belangrijke dingen doen inzien over mezelf. Dat ik altijd tegenargumenten verzin voor mijn eigen idee, bijvoorbeeld. In plaats van er gewoon voor te gaan. Die quote die hier ophangt heeft zij me ook gestuurd:

loopbaanbegeleiding

Mooi he? En natuurlijk twijfel ik nog wel eens. Maar als de twijfels komen opzetten, kijk ik naar mijn quote en denk ik: ok, als ik het niet probeer, dan weet ik het niet!"

Ook geïnteresseerd in loopbaanbegeleiding? Schrijf je in voor een infosessie

 

 • Gepubliceerd op 2 oktober 2017

 • Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Google+
  Pinterest
  Flipboard
  Instapaper

Laat je inspireren

Volwassenenonderwijs Kisp biedt naast kwalitatieve opleidingen ook loopbaanbegeleiding aan. Onze coaches zijn geschoold in het GRROW-model van Jef Clement. “Dat gaat uit van het verhaal en de noden van de cliënt. Het doel van de cliënt is het doel van de loopbaanbegeleiding”, aldus coach Miet De Schepper.

 

Loopbaanbegeleiding is er voor een breed publiek. Ook wie al een job heeft, kan er baat bij hebben. Je krijgt inzicht in je sterktes en zwaktes. Soms weet je immers zelf niet meer welke richting je uit wil. Dan kan een professional - die de zaken vanop een afstand bekijkt - soelaas bieden.
 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Klaar voor een carrièreswitch? Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn! Zes mensen delen hun ervaring met het Kisp centrum voor loopbaanbegeleiding. Zij vertellen jou waarom loopbaanbegeleiding werkt.