Proef de zoete gebakjes uit Portugal

Een taal leren is zoveel meer dan alleen woordjes uit het hoofd leren. Je maakt ook kennis met de cultuur van het land. Griet, onze lesgeefster Portugees, heeft dat goed begrepen. Zij vertelt je graag meer over de zoete gebakjes uit Belém.

De term pastéis de Belém letterlijk vertalen kan niet en dat is maar goed ook. De traditionele gebakjes zijn uniek. De korst bestaat uit een knapperig bladerdeeg en is gevuld met een zoete banketbakkersroom. Ze worden koud of lichtjes opgewarmd geserveerd, eventueel bestrooid met wat bloemsuiker of kaneelpoeder. 

Op elke straathoek in Portugal kan je de pasteitjes vinden.  De wieg van de gebakjes bevindt zich echter in de wijk Belém, aan de oevers van de Taag. De Confeitaria de Belém bakt en serveert honderden van deze zoetigheden per dag. Voor de balcão of winkeltoog staan toeristen én locals rijen dik aan te schuiven voor een doosje met pastéis. Bezoekers kunnen de gebakjes afhalen of ter plaatse in de bakkerij opsmikkelen.

Mosteiro dos Jerónimos,

De wijk Belém is zeker een daguitstap vanuit Lissabon waard. Er is de Torre de Belém, de verdedigingstoren die nog half in de Taag staat. Daarnaast heb je het Padrão dos Descobrimentos, een eerbetoon van het regime van Salazar aan alle groten van Portugal. Daarenboven heb je er ook het Mosteiro dos Jerónimos, een indrukwekkende klooster in Manuelijnse stijl. Bovendien is het Museum van de Zeevaart, gelegen naast het Mosteiro, zeker ook een bezoekje waard!Bron: Maak kennis met onze opleiding Portugees
 • Gepubliceerd op 10 juli 2017

 • Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Google+
  Pinterest
  Flipboard
  Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Laat je inspireren