Kisp-tip

Vijf tips om vloeiend te spreken in een vreemde taal!

Bekijk ons volledige aanbod taalopleidingen en ontdek hoe je vlot leert communiceren met een moedertaalspreker. 
 

1. Leer zoveel mogelijk woordjes voor je op reis gaat 

Naar het buitenland reizen om een taal te ontdekken? Het kan! Wil je de taal nog sneller oppikken? Dan leer je best op voorhand zoveel mogelijk woordenschat, die je kan oefenen ter plaatse. Eens je de basis onder de knie hebt, kan je je focussen op het voeren van 'echte' gesprekken. 
 

2. Dompel jezelf onder in de taal 

Iemand die in het buitenland woont, kan al snel een gesprek voeren met een lokale inwoner. Woon je niet in het buitenland? Ga dan op zoek naar vrienden die de taal spreken en praat voortaan enkel in deze taal met elkaar. Communiceer je toch liever met een moedertaalspreker? Via websites zoals Couchsurfing en Conversation Exchange kan je gemakkelijk contacten leggen.
 

3. Hou een notitie- en woordenboekje bij de hand

Omdat je niet enkel en alleen kan terugvallen op de hulp van moedertaalsprekers, hou je best een woordenboekje achter de hand. Schrijf in een notitieboekje zeker ook alle woorden op die je nog niet kent. Op die manier zal je alles sneller onthouden. 

photo-1


4. Bekijk, lees en gebruik media in een vreemde taal 

Keuze genoeg: TV-series, films, boeken, tijdschriften, blogs ... Er zijn heel wat leuke manieren om kennis te maken met een taal én de cultuur van een land. 
 

5.  Wees niet bang om fouten te maken 

Het is logisch dat je fouten maakt en dat is oké. De enigste manier om een taal te leren is door te spreken. Wanneer mensen je verbeteren, voel je dan zeker niet beledigd. Zij willen jou enkel helpen. Meer zelfs, als je een gesprek met een moedertaalspreker start, vraag hen dan op voorhand om je te verbeteren waar nodig. 

IMG_2057-001

 Bron: Maak kennis met onze taalopleidingen
 • Gepubliceerd op 7 juli 2017

 • Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Google+
  Pinterest
  Flipboard
  Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Laat je inspireren

Onze cursisten Nederlands vertellen wie ze zijn. Kom luisteren en ontmoet de nieuwe inwoners van Geraardsbergen!
 

In januari organiseerde Kisp Geraardsbergen een proclamatiefeest voor de cursisten NT2. Dat werd een bont feestje voor een bonte bende. Cursisten Galina, Marcin, Anu, Ani, Ailyn, Vincius en David schreven er een verslagje over.
 

Twee jaar geleden ontvluchtten Askan en Heva hun thuisland Syrië. In Geraardsbergen vonden ze een nieuwe thuis, Nederlandse les en vooral veel vriendelijke mensen.