Kisp splitst opleiding basis naaien

Wat is er leuker dan zelf aan de slag te gaan met naald en draad? In de opleiding basis naaien leren mensen zonder voorkennis werken met een naaimachine. Op vraag van de cursisten splitst Volwassenenonderwijs Kisp de basisopleiding op in twee delen, technieken en werkstukken.


Praktisch

Bij Volwassenenonderwijs Kisp houden we rekening met de wensen van onze cursisten. In de module technieken maken cursisten geen volledige werkstukken. De focus ligt op de details van de afwerking. Er wordt meer aandacht besteed aan kleine oefenstukken zoals een perfect afgewerkt knoopsgat, een mooi ingelegde zoom of een rits die volgens de regels van de kunst is aangebracht.

Liever een volledig kledingstuk op maat? In de module werkstukken maken cursisten onder professionele begeleiding persoonlijke stukken. Het gaat onder meer om knippen, stikken, naaien en strijken. Op die manier leren zij de kneepjes van het vak!

Als cursist ben je niet verplicht om de beide modules te volgen. Of je volgt de module technieken of je volgt de module werkstukken. Cursisten die interesse hebben in allebei de modules, kunnen uiteraard voor de twee inschrijven.
 

Meerwaarde

Cursiste technieken Fien is alvast heel positief. “Bij Volwassenenonderwijs Kisp leer je de klassieke naaitechnieken. Het is de enige juiste manier van werken. Alles wordt dan ook professioneel aangepakt.”

En of de splitsing van de basisopleiding een meerwaarde biedt. “Door de opdeling kan ik mij in de les technieken verdiepen in de afwerking van een kledingstuk. Ik werk elke oefening uit in verschillende fasen, zodat ik er achteraf opnieuw op kan terugvallen. Bovendien krijg ik in de les handige tips die niet in een gewone cursus staan", aldus cursiste Patricia. 

Maddy Van Hecke geeft les in de module werkstukken. Haar cursisten hebben uiteraard een andere mening. "Mijn cursisten vinden het leuker om een volledig kledingsstuk te maken. Op die manier kunnen ze iets moois meenemen naar huis." Bron: Bekijk ons aanbod mode
 • Gepubliceerd op 20 september 2017

 • Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Google+
  Pinterest
  Flipboard
  Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Laat je inspireren

Ja ja, naaien is hot! Onze infostand op het Stoffenspektakel in Gent lokte massa’s nieuwsgierige bezoekers én leverde ook twee blije winnaars op.
 

Koning winter is in het land en dat zullen we geweten hebben. De dagen worden alsmaar kouder waardoor we steeds meer nood hebben aan lekker warme kledij.

Een lief meisje vierde haar lentefeest in een unieke jurk. Mama leerde die maken in de module realisaties kinder- en tienerkleding gevorderden.