Creatieve cursiste lanceert kinderboek

Cursiste Hélène is een creatieve moeder van twee. Naast haar gezinsleven maakt ze tijd vrij om zich bij te scholen. Hélène volgt maar liefst drie grafische opleidingen bij Volwassenenonderwijs Kisp. Haar grote drijfveer? De lancering van haar eerste kinderboek! 

"Ik volg de modules Grafisch ontwerp en Illustrator bij Kisp. Binnenkort start ik ook met Photoshop. Na deze opleidingen ga ik aan de slag als grafisch vormgeefster. Bovendien wil ik mijn carrière als illustratrice van kinderboeken uitbouwen."

Een grote uitdaging, maar gelukkig staat Hélène er niet alleen voor. "In de les hangt een positieve sfeer. Hoewel iedereen zijn eigen stijl heeft, leren we van elkaar. In de toekomst hou ik zeker en vast contact met de leerkracht en mijn medecursisten."


Kikker Cas 

"Toen mijn zoontje Luka in het ziekenhuis lag, koos ik ervoor om zoveel mogelijk bij hem te zijn. Om die tijd door te brengen, ging ik tekenen. Toen heb ik de eerste lijnen gezet voor het boekje Kikker Cas in het ziekenhuis."

"Vrienden van mij verloren een tijdje terug hun vijf maanden oude baby, Cas. De familie van het jongetje herdenkt hem in de vorm van een kikker. Het figuurtje is verbonden aan een verhaal over doorzettingsvermogen: wanneer twee kikkers in een emmer melk vallen, moeten ze allebei heel hard trappelen om boven te blijven. Na enige tijd wordt de ene kikker moe, geeft op en verdrinkt. De andere kikker blijft maar doortrappelen, hierdoor wordt de melk boter. Het kikkertje kan door de verharde boter uit de emmer springen."


Hoop

"Het verhaal geeft hoop. Hoe zwaar het soms ook tegenzit, je moet blijven vechten en volhouden. Toen ik een figuurtje zocht voor mijn kinderboek dacht ik meteen aan hem. Het boek is dan ook opgedragen aan een kikkerprins, kleine Cas."

"De tekeningen laten kinderen op een toegankelijke manier kennismaken met een verblijf in het ziekenhuis. Mijn droom is een exemplaar op iedere kinderafdeling in het ziekenhuis of in de wachtkamer bij de kinderarts."Bron: Bezoek de Facebookpagina van Kikker Cas
 • Gepubliceerd op 23 februari 2017

 • Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Google+
  Pinterest
  Flipboard
  Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Laat je inspireren

Leen Hauspie runt samen met haar man een fotografiezaak in Waregem. Om in te spelen op de vraag naar grafisch ontwerp, besloot ze zich bij te scholen. Samen met haar twee dochters volgt Leen de opleiding grafisch ontwerp bij Volwassenenonderwijs Kisp.

Dan is een cursus Photoshop, Indesign, Illustrator of Grafisch ontwerp beslist iets voor jou!