Kisp-tip

Bewaar je restjes slim 

Was je iets te enthousiast in de keuken? Wacht nog even voor je je restjes in de vuilnisbak kiepert! Als je ze slim bewaart, kunnen ze nog een tijdje mee. Gouden tips voor cursisten die een culinaire opleiding volgen. 


Koel alle restjes zo snel mogelijk af en dek ze af

Ze staan het best binnen het uur in de koelkast. Warme restjes kan je sneller afkoelen door de pan of pot in een badje met koud water te zetten. Dek de restjes pas af nadat ze helemaal afgekoeld zijn en zet ze dan meteen in de koelkast.
 

Vis, vlees en pasta

1-dag-1

Vis is extra gevoelig voor bederf. Pasta, gevogelte en vlees kan je een pak langer bewaren. Voorwaarde is wel dat je ze in een goed afgesloten verpakking bewaart!
 

Gebruik altijd een propere, plastic bewaardoos

Bewaar je restjes nooit in de pot of pan waarin je het gerecht hebt klaargemaakt.
 

Stop ze in de diepvriezer

In de diepvriezer blijven ze gemiddeld een maand goed. Let wel op dat je ze maar één keer mag opwarmen nadat ze ontdooid zijn.

Ontdooi ingevroren restjes nooit op kamertemperatuur. Verwarm ze in de microgolfoven of in de oven om alle bacteriën te doden. Roer het eten ook goed om tijdens het verhitten en meng er geen verse ingrediënten onder.
 

Verdacht geurtje? Proef niet!

Als je een restje te lang bewaard hebt of als het er minder betrouwbaar uitziet of ruikt, proef er dan niet van maar gooi het meteen weg.

 

Interesse in een culinaire opleiding? Bekijk ons uitgebreid aanbod! Voor elk wat wils. 



Bron: Aha Radio 2
  • Gepubliceerd op 9 maart 2017

  • Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Google+
    Pinterest
    Flipboard
    Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Artikels die je kunnen interesseren